Bydelsmødre modtager Kronprinsparrets Sociale Pris 2019

I Fonden for Socialt Ansvar og Bydelsmødre er vi utroligt taknemmelige for anerkendelsen og prisen. Tak til Kronprinsparret for tildelingen af den meget flotte pris. Og tak til Bikubenfonden for at gøre det muligt.

H.K.H. Kronprinsessen sagde i sin motivation for at hædre Bydelsmødre, at Bydelsmødre modtager prisen: ”fordi de hver dag er med til at løfte og styrke minoritetskvinder, og fordi den måde, de griber udfordringer an på, både er vellykket, nytænkende og betydningsfuld.”

Yderligere var en del af Kronprinsparrets motivation, at Bydelsmødrenes tilgang er helt særlig, og at tilgangen ikke kun kommer de kvinder, som Bydelsmødrene hjælper til gode, men at tilgangen også gavner den enkelte Bydelsmor. Kronprinsparret fremhæver, at Bydelsmødrene kan inspirere andre kvinder i samfundet med deres fortælling om, at de er stærke kvinder, som kan hjælpe andre kvinder ud af isolation og ind i samfundet.

Om Kronprinsparrets Sociale Pris
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som en bryllupsgave til DKH Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Priserne bliver uddelt af Kronprinsparret ved et show, der sendes direkte på DR1 og produceres af DR i samarbejde med Bikubenfonden.
Prisen gives til en privat, offentlig eller frivillig forening, institution eller organisation, der står bag et innovativt, kreativt og nyskabende initiativ til gavn for socialt udsatte eller marginaliserede grupper i Danmark, Grønland eller Færøerne. Det prismodtagende initiativ skal lyse op ved eksemplets kraft og have været i stand til at videregive erfaringer og inspiration nationalt og evt. internationalt.